Hírek

2012.07.09. 13:30

Művészetek völgye, idén két településen

Kapolcs, Taliándörögd - A Művészetek völgye idén csak két településen - Kapolcson és Taliándörögdön - várja a látogatókat, de a Vigántpetenden, Monostorapátiban, Pulán és Öcsön élők is völgypolgárok, ingyen látogathatják a rendezvényeket.

Balla Emőke

A Művészetek völgye tíznapos rendezvénysorozatra nagy várakozással készülnek Kapolcson. Ott biztosan idén is megtelik majd a falu, hiszen Kapolcs ki- és elhagyhatatlan, a főúton lévő települést mindenki útba ejti. Itt a szokásos helyszínekkel - egyedül a Gástya árok marad el - és programokkal várják a vendégeket: a Malom-partra jön Hobo és csapata, megnyílik a tavaly nagy sikerrel bemutatkozott Kaláka-udvar, a Palya-udvar és a Magyar Írószövetség udvara, az óvodakertben blues-zene szól. A Kapolcsi Közös Piacon, a felső iskola udvarán továbbra is várják a környékbeli őstermelőket, ingyen biztosítják számukra  az árusítóhelyeket és a Kék abrosz emblémával ellátott helyek száma is bővül: hét kapolcsi udvarban egytál ételeket, helyi specialitásokat kínálnak, mondta Márvány Gyuláné polgármester, aki hozzátette: a tavalyi esős időjárás után idén kevesebb esőt, jó időt, kellemes meleget szeretnének.

Taliándörögdön örülnek, hogy a település része a fesztiválnak, a korábbi tizenöt-húsz helyszín helyett azonban idén csupán öt helyszín nyitja meg kapuit. Nem lesznek  koncertek a klastromban, színházi előadások a közösségi házban, elmaradnak a kiállítások, viszont ismét lesznek programok az Ősök Házában, a Lőtéren a Kaposvári Egyetem színinövendékei adnak műsort, táncház, planetárium, csillagászat, gyermekmegőrzés várja az  érkezőket.   Örülünk, hogy a nehéz gazdasági körülmények  ellenére  is megrendezhetjük a fesztivált, sokat jelent az itt élőknek -  közölte Kajdi István polgármester.

Az idei fesztiválból hiányoznak Vigántpetend, Pula, Öcs és Monostorapáti települések, de valamennyien a Művészetek  völgyébe tartoznak, az ott élők völgypolgárok, szeretettel várják őket a rendezvényeken.  
- Nehezen vesszük tudomásul, hogy nálunk nem  lesznek programok, de  itt is megállnak a Csigabusz járatai, elszállásoljuk a vendégeket, altató falu lettünk, mondta Hárshegyi József, Monostorapáti polgármestere, aki szeretné, ha később - amennyiben a financiális feltételek  kedvezőbbek  lesznek - Monostorapáti is visszatérhetne.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!