Hírek

2012.07.03. 06:14

Trükkös lopás: vizet kért a tettes, közben elvitte a pénzt

Veszprém megye - Egy idős hölgyet lakásában loptak meg a hőségben hihetőnek tűnő ürüggyel, egy családi ház melléképületéből pedig húsokat és biciklit akartak elvinni, ám a tettesek végül otthagyták a kiszemelt zsákmányt.

Napló Online

Július 1-én, az esti órákban egy 30-35 éves férfi kérezkedett be Veszprémben a Cholnoky lakótelep egyik házába, ahol az ott tartózkodó idős hölgytől egy pohár vizet kért szomjának enyhítésére. Mire a házigazda visszaért a hívatlan vendéghez a kért folyadékkal, már csak az idegen hűlt helyét találta. Ez egyből gyanús lett az időközben hazatérő lánynak, és édesanyjával gyorsan körülnéztek a házban. Kiderült, hogy az elkövető eltulajdonított egy övtáskát, benne 45.000 forint készpénzzel, bankkártyával, valamint több személyi okmánnyal és egyéb irattal - tájékoztatott a Veszprémi Rendőrkapitányság.

Egy szentgáli illetőségű nő tett feljelentést ismeretlen tettesek ellen, akik július 2-án, hétfőn a hajnali órákban behatoltak a családi házának udvarára, és annak melléképületéből fagyasztott húsokat, valamint egy kerékpárt akartak eltulajdonítani kb.150.000 forint értékben. A tettesek dolgát megkönnyítette, hogy a melléképület ajtajának zárjában benne volt a kulcs, így könnyen hozzáfértek a zsákmányhoz. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az elkövetők által keltett zajokra a háziak felébredtek, így azok az eltulajdonított értékeket hátra hagyva a helyszínről elmenekültek.  

A Veszprémi Rendőrkapitányság felhívja a tisztelt lakosság figyelmét, hogy értékeiket lehetőleg elzárt helyiségben tartsák, és azok kulcsát soha ne hagyják a zárban vagy könnyen hozzáférhető helyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!