Hírek

2012.07.19. 12:28

Veszprémben járt a brit nagykövet

Megyei körkép – Ismerkedési szándékkal megyénkbe látogatott a hivatalát februárban elfoglaló brit nagykövet, Jonathan Knott.

Tremmer Tamás

Tartalmas programot tudhat maga mögött a februárban kinevezett, Budapestre akkreditált brit nagykövet. Jonathan Knott csütörtöki munkanapját megyénkben töltötte. Elsőként a veszprémi városházán Porga Gyula polgármesterrel találkozott, aki bemutatta számára a város kínálta lehetőségeket. A városházáról a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamarába vitt az útja, ahol a kamarai tisztségviselők, a Pannon Egyetem képviselője, valamint cégvezetők társaságában a gazdasági kapcsolatokat erősítéséről beszélgettek.

Dr. Markovszky György üdvözölte, hogy a nagykövet érdeklődik a gazdaság iránt. Mint mondta, megyénkben kevés a brit befektető, támogatná, ha erősítenék részvételüket a megye gazdaságában. Jonathan Knott az együttműködést a kutatás-fejlesztés-innováció, a zöld technológia, valamint az idegenforgalom téren tudja elképzelni. A délutáni program Ajkán, a Bakonyi Erőműben folytatódott, ahol a nagykövet megnézte a brit Rolls-Royce cég által gyártott, 2011-ben átadott két gázturbinát. 

Jonathan Knott az estét is itt tölti, Porga Gyula és Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes társaságában együtt mennek el a Matt Bianco brit együttes koncertjére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!