Hírek

2012.08.28. 19:10

Állami kitüntetést kapott Polonyi Kornél

Balatonfüred - Az augusztus 20-ai ünnepségen több magas állami kitüntetést is átadtak, az egyiket Polonyi Kornélnak.

Győrffy Árpád

A nyugdíjas idegenforgalmi szakembert Áder János köztársasági elnök a Magyar Ezüst Érdemkereszt Polgári Tagozata kitüntetésben részesítette a közösségért és a Balatonért végzett több évtizedes áldozatos munkájáért.

Az ünnepségen elhangzott laudáció szerint Polonyi Kornél 1954-ben szerzett diplomát az Idegen Nyelvek Főiskoláján, majd a Marx Károly Közgazdasági Egyetem idegenforgalmi szakát is elvégezte. Tanulmányai befejezése óta él Balatonfüreden, az 1960-as években az északi part kempingjeinek működtetése, korszerűsítése, bővítése volt a legfontosabb feladata.

Nagy szerepe volt abban, hogy Balatonfüred neve és az általa szervezett rendezvények, események méltó hírnevet szereztek hazai és nemzetközi színtereken egyaránt. 1991–1995 között a Balatonfüredi Idegenforgalmi Hivatal Rt. vezetőjeként a város turisztikai életének meghatározó személyisége volt, több alkalommal szervezte a hivatal élén az Anna-bált. 1994–98 között a Veszprém megyei közgyűlés alelnökeként, 1998– 2002 között országgyűlési képviselőként, 2002–2006 között a városi képviselő-testület tagjaként segítette a megye és Balatonfüred idegenforgalmi életét. A város közéletében a mai napig aktívan részt vesz.

A kitüntetést Kontrát Károly belügyminisztériumi államtitkár adta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!