Hírek

2012.08.30. 11:12

Helyes a cél, de kevés rá a pénz

Veszprém - A Lehet Más a Politika veszprémi szervezete üdvözli a nemzetgazdasági tárca által kiírt fűtéskorszerűsítési pályázatot, azonban szerintük igen szűkös az összességében elnyerhető 864,4 millió forintos keret.

Halmos György

Gerstmár Ferenc, a párt önkormányzati képviselője elmondta: szakértőik szerint mindössze 1200 társasház fűtéskorszerűsítésére vagy megújuló energiát hasznosító berendezés felszerelésére elég a keretösszeg, ami napokon belül kifogyhat. A vissza nem térítendő támogatás kondenzációs kazántechnológiát és megújuló energiát hasznosító fűtési rendszerek beszerzésére és telepítésére fordítható. Az LMP programjában a kezdetektől szerepel a megújuló energiaforrások arányának növelése. Zelenák Adrián megyei koordinátor arról beszélt, hogy ezen a területen folyamatos pályázati lehetőségeket kellene teremteni, akár adókedvezménnyel ösztönözni az energiahatékonyság javítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!