Hírek

2012.08.26. 07:15

Ökovásár - csak egészségesen! (fotókkal)

Veszprém - Tizenkettedik alkalommal rendezték meg – ezúttal új helyszínen, a Színházkertben – az ökovásárt, melyen a környék bio- és környezettudatos termelői vettek részt.

Varga Ibolya

Számtalan finom falatot kóstolhattak az érdeklődők, voltak zöldségek, gyümölcsök, szörpök, gyümölcs- és zöldséglé, sajtok, lekvárok és borok is.

Nem egyszerű vegyszermentes terméket előállítani nagyobb mennyiségben, ezt az arra hivatott szervezet ellenőrzi, hogy nemcsak a termelő, hanem a környezete sem használ az egészségre káros vegyszereket a munkája során. Magyarország különösen kedvező helyzetben van a környező területekhez képest, hiszen igen jók a feltételei a mezőgazdasági termeléshez. Nem véletlenül állítják más országok szakértői, hogy itt a zöldségeknek és a gyümölcsöknek markáns ízük van, hiszen ezt okozza a földrajzi elhelyezkedésünk, a napsütéses órák száma, és nem utolsósorban a magyar fajták gazdagsága, változatossága.

Messze földön híresek a magyar méhészek is. Ma már mézekből is egyedieket, fajtamézeket készítenek, melyek nemcsak finomak, de gyógyhatásúak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!