Hírek

2012.09.11. 17:05

9/11: Csendes emlékezés, néma főhajtás

Megyei körkép - A megyei tűzoltóságok szolgálatban lévő tagjai kedden a szertárak kapujában, a tűzoltó járművek előtt állva emlékeztek a 2001-ben elhunytakra.

Szabó Péter Dániel

A veszprémi, pápai, ajkai, balatonfűzfői, badacsonytomaji és pétfürdői hivatásos tűzoltó-parancsnokságok szolgálatban lévő állománya mellett a balatonfüredi, sümegi, zirci és tapolcai önkormányzati tűzoltóságok munkatársai, valamint a megye önkéntes tűzoltói is fejet hajtottak a tizenegy évvel ezelőtti terrortámadás mintegy 3000 áldozata, köztük a 343 szolgálatteljesítés közben elhunyt tűzoltó emléke előtt. A védőruhában tisztelgő szakemberek mögött a tűzoltó gépjárművek álltak  bekapcsolt sziréna nélküli kék lámpával.

A megyei katasztrófavédelem egységei az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kezdeményezéséhez csatlakoztak a keddi akcióval. Az időpont sem volt véletlen. A megyében és az országban mindenhol 14.46-kor tartották az egyperces megemlékezést, mivel tizenegy évvel ezelőtt magyar idő szerint ekkor kezdődött a több ezer ember életét követelő terrortámadás. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!