Hírek

2012.09.24. 18:33

Átadták a Szent Gellért díjakat

Veszprém - Szent Gellért a katolikus iskolák védőszentje. Emléknapján adták át a Szent Gellért-díjakat, mondtak köszönetet a pedagógusoknak.

Balla Emőke

A megye katolikus intézményeinek pedagógusai előbb szentmisén vettek részt a bazilikában, majd a veszprémi  Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskola csengettyűsei és a várpalotai Nepomuki Szent János Római Katolikus Általános Iskola pedagógusai adtak műsort. Az Érseki Palotában tartott ünnepségen dr. Mail József gazdasági helynök köszöntőjében  azt mondta: a megye nagyobb városaiban mindenhol van katolikus intézményük; van, ahol óvoda és iskola is működik. Ajkán új intézményként megalapították a Szent István Király Római Katolikus Általános Iskolát, az épületet az ajkai önkormányzattól vásárolták meg. A veszprémi Padányi Katolikus Gyakorlóiskola új tagintézménnyel bővült, a Tótvázsonyi Általános Iskola csatlakozott tagintézményként hozzá. A Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskola új telephellyel bővült, a Báthory iskolából a néptánc oktatás átkerült az intézményhez. A létszámokat tekintve szeptemberben 232 óvodás, 2230  általános iskolás, 515 középiskolás és felnőtt képzésben tanuló kezdte meg a tanévet, a Hittudomáényi Főiskolán 194-en tanulnak.

A Veszprémi Főegyházmegye  Boldog Gizella Főegyházmegyei emlékérem ezüst fokozatával köszönte meg munkáját több jubiláló intézmény vezetőjének: Gombásiné Takács Gyöngyinek, a pápai Szent István Római Katolikus Általános Iskola igazgatónőjének, Weisz Endrénének, a pápai Szent Anna Római Katolikus Óvoda vezetőjének, Németh Imrénének, a tapolcai Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola nyugdíjba vonuló pedagógusának, Léber Erzsébetnek, a Veszprémi Főegyházmegye katolikus intézményei gazdasági feladatainak ellátásáért és Flieghné Rimai Meritának, a Veszprémi Főegyházmegye katolikus intézményeinek gazdasági és adminisztrációs feladatainak lelkiismeretes munkájáért. Könyvjutalomban részesült László Dezső, a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskola lelkiigazgatója, dr.  Márfi Gyula  veszprémi érsek a Veszprémi Főegyházmegye oktatási intézményrendszerének kialakításáért a Boldog Gizella Főegyházmegyei emlékérem arany fokozatát kapta.

 

A Szent Gellért-díj arany fokozatát kapta Paulics Piroska, a Veszprémi Érsekség hitoktatója és dr. Mail József, a pápai Szent István Római Katolikus Általános Iskola lelki igazgatója. A Szent Gellért-díj ezüst fokozatát vehette át Horváth Ferencné, a pápai Szent Anna Római Katolikus Óvoda  dajkája, Szájer Béla, a tapolcai Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános  Iskola rajz tanára, Ballóné Antal Edina, a pápai Szent István Római Katolikus Általános Iskola tanítónője, Szabó Ferecné, a pápai Szent István iskola takarítónője, Berkes Angéla, a várpalotai Nepomuki Szent János Római Katolikus Általános  Iskola magyar-hittan szakos tanára, Péntek Balázs, a várpalotai Nepomuki iskola  tanító, számítástechnika szakos tanára,  Benke Péter, a veszprémi Padányi Bíró Márton Római Katolikus Gyakorlóiskola testnevelő tanára, Léberné Takács Éva, a Padányi gazdasági ügyintézője, Horváth Attiláné, a Padányi konyhai dolgozója, Osváth  Zsuzsanna, a Padányi tanítónője, Benyó Györgyné, a veszprémi Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskola és AMI tanítónője, Petresné Reiter Andrea, a Szilágyi magyar-könyvtár szakos tanára, Könnyid Imre, a Veszprémi Érsekség hitoktatója és Csernai Balázs, a pápai Szent István  Római Katolikus Általános Iskola hitoktatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!