Hírek

2012.09.23. 16:12

Ifjúsági találkozó olasz, horvát és magyar résztvevőkkel

Veszprém - Nemzetközi ifjúsági találkozónak adott otthont a közelmúltban a Veszprémi Ifjúsági Ház. A helyi ifjúsági koncepciók megszületését ösztönöznék a program olasz, horvát és magyar résztvevői.

Szabó Péter Dániel

Alig három hete nyílt meg a megyeszékhelyen az ifjúsági ház, de máris egy nemzetközi rendezvénynek adott otthont a belvárosi közösségi épület. A Várfok Alapítvány és a Birs  Ifjúságsegítő Közhasznú Egyesület által közösen szervezett, a Fiatalok Lendületben program keretén belül megvalósult találkozóra olasz, horvát és magyar fiatalok érkeztek. A 2012 májusában útjára indult R. A. P. (Real Active Participation, azaz Igazi aktív részvétel) projekt célja, hogy segítse a döntéshozók és a fiatalok közötti párbeszéd létrejöttét, ezáltal pedig ösztönözze a helyi ifjúsági koncepciók megszületését.
 

A határokon átívelő kezdeményezés első állomásaként 2012. június 5-9-e között a program olasz, horvát és magyar résztvevői Zadarban, egy nemzetközi találkozón mutatták be egymásnak a helyi ifjúság helyzetét. A nyár folyamán a projektben részt vevő hat település fiataljai streetart rendezvényeket, fórumokat valósítottak meg. Ezek eredményeit, a diákönkormányzatok helyzetét és a különböző ifjúságpolitikai koncepciók közötti hasonlóságokat és különbségeket beszélték át a közelmúltban a Veszprémbe látogató vendégek. A külföldi fiatalok és vezetőik betekintést nyerhettek a házigazda város diákönkormányzatának munkájába is, s közösen keresték a megoldást három nemzet ifjúságának problémáira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!