Hírek

2012.09.12. 16:38

Pláza vs. piac

Veszprém - A városvezetésnek döntenie kell, további plázákat vagy helyi termelői piacokat akar Veszprémben, mondta Gerstmár Ferenc.

Balla Emőke

Egy három kft.-ből álló konzorcium a tulajdonukat képező Veszprém, Jutasi út - Munkácsy úti körforgalom melletti területen kereskedelmi központ létrehozását tervezi. A befektetők, valamint a polgármesteri hivatal között történt több egyeztetés után körvonalazódott a terület hasznosításának lehetősége, amely biztosítja egy nagyobb méretű, többféle kereskedelmi funkciót magában foglaló kereskedelmi központ elhelyezését, jelezte sajtótájékoztatón az LMP veszprémi önkormányzati képviselője. A fejlesztéshez körülbelül 28 400 négyzetméter nagyságú beépíthető terület szükséges, amelynek kialakításához önkormányzati területekből is kell részeket biztosítani. A városvezető többség a szeptemberi közgyűlésen arra készül, felhatalmazza a polgármestert a telekcsoport újraosztással vegyes vagyonátruházási szerződés aláírására.

A veszprémi LMP továbbra is fenntartja a véleményét, hogy a döntéssorozat szembemegy a város energiastratégiájában megfogalmazott céllal, miszerint a városvezetés tudatosan törekszik arra, hogy területén további bevásárlóközpont ne jöhessen létre. Eközben a városvezetés lemondott a városrészi piacok megvalósításáról, szerinte a jogszabályi kötöttségek miatti infrastruktúra biztosítása csak a vásárcsarnokban oldható meg.

A városvezetésnek döntenie kell, plázákat vagy helyi termelői piacokat akar Veszprémben, hangsúlyozta Gerstmár Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!