Hírek

2012.09.23. 07:57

Színpompás szüreti felvonulás Kővágóörsön

A szüret vége ünnepi esemény a borvidékeken. A szőlőszedés utolsó napja zajkeltéssel kezdődik, és hajnalig tartó bállal zárul.

Sipos Ottó Tibor


Kővágóörsön szeptember 22-én a Művelődési Ház előtti Hősök kútjánál Horváth Dezső polgármester köszöntötte a település apraja-nagyját, s kívánt a kővágóörsieknek s vendégeiknek is szép, élményekben gazdag napot, vigadalmat. A település egyházainak lelkészei megáldották a szőlőharangot. A kisbíró hangos dobpergéssel jelezte, hogy szólni kíván az egybegyültekhez, akiket tréfás rigmusokkal szórakoztatott, majd dalra fakadt, így adta meg az alaphangulatot a többórás színpompás forgataghoz. Az utcák népei borral, kaláccsal, pogácsával kedveskedtek a felvonulóknak, akik tánccal, nótával köszönték meg a felkínált vendégmarasztalókat. Az aszfalton a Tördemici Táncegyüttes ropta a táncot, és dalolt a Csobánc Népdalkör. A kővágóörsiek szüreti batyusbállal zárták a napot, melyen a talp alá valót a Fun-team zenekar szolgáltatta, ahogy minden rendes szüreti bálon szokás, kivilágos virradatig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!