Hírek

2012.10.25. 09:42

Ajkai iskolaátadás - A Kúria felfüggesztette a törvényszék ítéletét

Ajka - A Kúria felfüggesztette a törvényszék ítéletét, amely a szakképző iskola Hit Gyülekezetének való átadásával kapcsolatos.

Tóth B. Zsuzsa

Az önkormányzatnak az Ajkai Szakképző Iskola és Kollégium Hit Gyülekezete fenntartásába adásáról szóló határozatai hatályukban fennmaradnak, a Kúria a Veszprémi Törvényszék ítéletét a felülvizsgálati eljárás befejeződéséig felfüggesztette.  A Veszprémi Törvényszék jogsértőnek találta, ezért hatályon kívül helyezte a képviselő-testület határozatát az szakképző iskola átadásáról. A törvényszék jogerős döntése ellen az ajkai önkormányzat szeptemberben felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Kúriához, amelyben a jogerős ítélet hatályon kívül helyezését valamint az ítélet végrehajtásának felfüggesztését kérte.

Ezt azzal indokolta, hogy ha a felülvizsgálat tárgyában 2012. december 31-ig nem születik döntés, az iskola közjogi helyzete visszafordíthatatlanná válik. Így elkerülhetetlen lesz az állami fenntartásba kerülés, ami súlyosan sérti az önkormányzat és az egész város közösségi és anyagi érdekeit. A jogerős ítélet végrehajtását a Kúria az önkormányzati joggyakorlás lehetőségének megóvása érdekében, október 10-i végzésében, a felülvizsgálati eljárás befejeződéséig felfüggesztette.  Bár az önkormányzat határozatai hatályukban fennmaradnak, végrehajtásuk akadályba ütközik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!