Hírek

2012.10.03. 15:29

Aláírták a szerződést, eldőlt a belvárosi tornacsarnok sorsa

Veszprém - Ünnepélyesen aláírták a Belvárosi tornacsarnok adásvételi szerződését.

Balla Emőke

Mint arról lapunkban többször beszámoltunk, az önkormányzat döntött a Kádár u. 4. szám alatti ingatlan  értékesítéséről, a  tornacsarnokot a Veszprémi Érsekség - mint a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény fenntartója - vásárolta  meg 180 millió forintért.  A szerda délutáni ünnepélyes aláíráson Porga Gyula polgármester úgy fogalmazott: a szerződésnek mind a két fél nyertese.



Hangsúlyozta, a létesítmény továbbra is a veszprémi gyerekeket, a sportolni vágyókat szolgálja. A csarnokot délelőttönként a Szilágyi iskola mellett az Ipari Szakközépiskola és Gimnázium használja, délutánonként a város szabadidősport igényét elégíti ki. Biztos benne, hogy az érsekség gondos gazdája lesz a csarnoknak.

Dr. Márfi Gyula veszprémi érsek azt mondta: a Padányi iskola pár évvel ezelőtt gyönyörű tornacsarnokot kapott, fontos volt számukra, hogy a Szilágyi iskolába járó gyerekeknek is legyen terük, ahol sportolhatnak.

A Veszprémi Érsekség 180 millió forintért vásárolta meg a közel 3700 négyzetméter területű ingatlant (az épület 2546 négyzetméter), mely október végén lesz a tulajdona. A Szilágyi iskolában 360 diák tanul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!