Hírek

2012.10.31. 06:27

Balesetmentesen róják az országutakat

Veszprém – A Balaton Volánnál a hagyományoknak megfelelően ez évben is kitüntették a balesetmentesen közlekedő sofőröket. Ezúttal 36-an vehettek át elismerést.

Tremmer Tamás

A Balaton Volán Zrt. legfontosabb feladatának a kor követelményeinek megfelelő biztonságos és kényelmes közúti tömegközlekedési szolgáltatást végzi. A balesetek megelőzése érdekében az vállalat autóbusz vezetői rendszeresen részt vesznek elméleti oktatásokon. Mindezt Csima László vezérigazgató mondta, amikor értékelte a balesetmenetesen közlekedő buszsofőrök munkáját.

Az értékelés időszakában összesen 39 koccanásos baleset résztvevője volt a Balaton Volán járműve. Ebből húsz a saját hibás balesetek száma, amelynek során egy súlyos és 12 könnyű sérülés történt. A 19 idegen hibás baleset során öt könnyű és két súlyos sérülést jegyeztek fel.   Saját hibás halálos baleset a társaságnál több évtizede nem volt.



A tavalyi teljesítményük után 36-an vehettek át elismerést és pénzjutalmat. Örömteli, hogy nő a nagyobb teljesítmények száma. Tízen 250 ezer-, heten 500 ezer-, kilencen 750 ezer kilométert futottak balesetmentesen. A kilométer milliomosok klubja most hat személlyel gyarapodott (Borbély Attila, Jakab János, Orsós László, Resze Tibor, Szommer Antal, Varga József), további ketten (Nagy László Tar József) pedig már az 1,25 milliót is átlépték. 1,5 kilométert futott Májer József. A csúcstartó Molnár Gyula, aki 1,75 millió kilométert teljesített.





A Balaton Volán jelenleg 165 darab autóbusszal rendelkezik, ebből 109 a helyközi-, 56 pedig a helyijárati forgalomban közlekedik. 267 autóbuszvezető alkalmazottjuk van. Buszaik tavaly 9,808 millió kilométert futottak, helyközi forgalomban 7,47-, helyijáratban 2,33 millió kilométert teljesítettek. Az év során járműveiken 26,42 millió utast szállítottak, helyköziben 10,5 milliót, helyijáratokon pedig a többi. Gépjármű állományuk több mint fele a legmagasabb műszaki tartalommal ellátott autóbuszokból áll.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!