Hírek

2012.10.03. 09:22

Gyógyítják a lelkeket Devecserben

Devecser - A tragédiát követő újjáépítés során az emberek lelkét is ápolni kell, ebben segíthet a most átadandó kápolna.

Tremmer Tamás

Az vörösiszap katasztrófát követő összefogás egyik fényes bizonyítéka az október 4-én felszentelendő kápolna, amely a pápai Bakonyerdő Zrt., mint építtető vezetésével, 22 állami közreműködésével épült meg Devecserben. A helyszínhez a város biztosított ingatlant.

A kápolnát Turi Attila, Ybl-díjas építész öntötte végső formába, aki az új devecseri lakópark tervezésében is oroszlánrészt vállalt. Turi Attila pályája jelentősen összefonódik tanítójának, a közelmúltben elhunyt Makovecz Imrének személyével, munkásságával, a devecseri kápolna megálmodásánál is ő alaptervei hagyatkozott, az elhunyt építész stílusjegyei azonnal felismerhetőek.

A tervező korábban úgy nyilatkozott, hogy a 2010. október 4-i vörösiszap katasztrófa elvitte az emberek értékeit, otthonait. A tragédia után megnyugtató, szilárd téglafalak kellettek az embereknek. Az új lakóparkkal szerencsére új életet is kezdhettek. De nem csak a fizikai világot, hanem az emberek lelkét is újjá kell építeni, ehhez segíthet hozzá a devecseri kis kápolna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!