Hírek

2012.10.16. 18:11

Javul az éheztetett lovak állapota

Bakonyoszlop - A község külterületén, Bakonyoszlop és Sövénykút között felfedezett nyolc éhező ló takarmányt kapott, a tulajdonos a trágyázásukat is megkezdte, így közvetlen életveszélynek már nincsenek kitéve.

MTI



Erről a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közleményéből értesültünk. A közleményből kiderül, szakértő bevonásával folyik tovább az eljárás a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársa által október 11-én megtalált éheztetett lovak ügyében.
 
A helyben hagyás mellett lefoglalt lovak további gondozása - a jogszabályok értelmében - a tulajdonos kötelezettsége, amelynek megvalósulását a rendőrséggel együttműködve a Veszprém Megyei Kormányhivatal munkatársai ellenőrizték és vizsgálták meg hétfőn.

Az állatok takarmányt kaptak és a tulajdonos trágyázásukat is megkezdte, így közvetlen életveszélynek nincsenek kitéve.

A szakemberek újabb feladatokat is meghatároztak, amelyek teljesítésére a hónap végét határozták meg.
 A Veszprémi Rendőrkapitányságon állatkínzás bűncselekménye miatt indult eljárás, a felelősség kérdését azonban csak a szakértői vélemények beérkezését követően lehet egyértelműen tisztázni.
Mint arról már lapunkból is értesülhettek, a nyolc éhező állatra szolgálatellátás során bukkant rá a körzeti megbízott. A négylábúak szenvedését látva gondoskodott az állatorvos kiértesítéséről. A lovak közül egy, mielőtt megtalálták volna, elpusztult. A vizsgálatokban a kormányhivatal állat-egészségügyi szakemberei is részt vesznek.

 

 

Lapunk is kint járt a helyszínen, ahol igazolva láttuk a hatóságok által elmondottakat, a lovakat már ellátják. Megtudtuk, már tavaly is állat-egészségügyi eljárás folyt a tulajdonos ellen, akinek akkoriban jóval több, 26 lova volt. A tavalyi vizsgálat megállapította, a terület nagysága és a takarmánykészlet nem elegendő az állatok számára. A tulajdonos ezt követően elszállította az állatok zömét, azóta csak kilenc lovat tartott itt. Lapunk egy ismerősén keresztül üzent a tulajdonosnak, azt kérve, mondja el saját álláspontját. A tulajdonos azonban ez idáig nem hívta vissza szerkesztőségünket.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!