Hírek

2012.10.01. 14:19

Megőriznék a jövőnek a körforgalom alatt talált pincerendszert

Veszprém – Egyelőre nem született szakmai állásfoglalásokkal alátámasztott javaslat arról, mi legyen a belvárosban zajló beruházások kapcsán előbukkant pince sorsa.

Tremmer Tamás

Mindezt Brányi Mária alpolgármester újságírók előtt mondta hétfőn a városházán. Ugyanakkor hozzátette, azt tartja célravezetőnek, ha a pincerendszert sikerülne megőrizni az utókor számára, erre ki kellene találni valamilyen műszaki megoldást. Bár a lehetőségek igen korlátozottak, hiszen a pince fölött teljes szélességben út húzódik.



Ismeretes, két héttel ezelőtt, a belvárosi rehabilitációs beruházás során egy támfal építésekor beomlott a föld, és ekkor tárult fel az eddig ismeretlen pince a kivitelezők előtt. Az alpolgármester elmondta, azonnal értesítették a hivatalokat, a szakhatóságokat, a statikusokat, egyelőre folynak az egyeztetések a további teendőket illetően. A pincét felmérték, állapota alapján úgy tűnik, 200 évnél nem lehet idősebb. Nettó alapterülete 70 négyzetméter, a boltozata felett 1,7 méter magasan töltés van.

Brányi Mária jelezte, a pince befolyásolja a belvárosi körforgalom építését, ahol a munka a finisében van, és a nagy ütemben zajló belvárosi rehabilitációs beruházásra is hatással van. Előbbivel kapcsolatban remélte, a körforgalom alatti aluljárót november végéig átadhatják a gyalogosoknak, utóbbinál pedig reményét fejezte ki, nem borítja fel az előzetes ütemtervet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!