Hírek

2012.10.03. 09:03

Órakiállítás Pápán

Pápa - Az első néhány alkalomnak a Somogyi galéria adott otthont, ám a rendezvény hamar kinőtte a patinás termeket. Immár harmadízben a Tarczy iskola aulája szolgál helyszínül: a tavalyi kihagyást követően nagy várakozás előzi meg a pápai órakiállítást.

Nagy Imre

- Október 13-án és 14-én, szombaton és vasárnap már a nyolcadik alkalommal rendezzük meg A megtalált idő című kiállítást és börzét, ami méltán szerepel az országos rendezvények között. Máig tizenhárman jelentkeztek a börzére és tizenöt óraforgalmazó cég, nagykereskedés állítja ki termékeit - mondta el a Naplónak Róka Norbert, a szervező Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ munkatársa.

A megnyitót szombaton délelőtt tíz órakor tartják, kora délután pedig bemutatják a baseli órakiállítás díjnyertes óráját. A programhoz számos kiegészítő rendezvény is társul, szombaton este nyolc órakor - kizárólag a kiállítás látogatóinak - az Antifitness Club ad akusztikus koncertet. Ezt úgy oldják meg, hogy a legszebb női- és férfikaróra, illetve a legszebb stand szavazócéduláját kitöltők kártyát kapnak, amivel részt vehetnek az eseményen. Érdekesnek ígérkezik a Yo-Yo zsonglőr, Horváth Áron bemutatója, a szkanderverseny, illetve fellép a műsorban Lorán Barnabás „Trabarna” is.

Két töréstesztre is sor kerül: a küzdősportok jeles képviselői feszegetik majd a törés-, illetve a tűréshatárokat. Mindkét napon kézműves játszóházat is tartanak a gyerekeknek. Szombaton adják át az előzetesen kiírt rajzpályázat díjait: a téma természetesen az óra, az idő volt. Hagyománya a rendezvénynek az óratörténeti ritkaságok bemutatása is: a nyolcadik kiállításra Kovács Jenő székesfehérvári órásmester hozza el toronyóra szerkezetét, illetve Várkonyi Zsolt magángyűjtő mutatja be szovjet-orosz óragyűjteményét. A rendezvény fővédnöke dr. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára. A szervezésben pápai órásmesterek: Böröczky Jenő és Balogh István működnek közre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!