Hírek

2012.10.07. 19:49

Pisztrángfesztivál: óriási érdeklődés

Tapolca – Túlzás nélkül állítható, hogy soha nem látott érdeklődés kísérte a Malomtónál immár második alkalommal megrendezett pisztrángfesztivált.

Szijártó János


Nagyon jó ötlet volt a tapolcai szervezőktől, hogy az egyébként változatos események és népművészeti vásár mellett a gasztronómia kapott főszerepet. Különösen a halételek és a finom borok, illetve a magyar pálinkák kerültek a fókuszba. Az italok is szépen fogytak, annak ellenére, hogy az őszi napsütésben nem kellett különösebb lélekmelegítő. Szombaton délelőtt igazi látványosság volt a pisztrángkiszákolás”.

Lasztovicza Jenő országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés elnöke és Császár László tapolcai polgármester emelte ki a vízből a halakat a népes nézősereg biztatása közepette. A fesztiválon a gyerekprogramok, a játékok, egyebek között a vízibiciklis gyorsulási és akadályverseny szintén sok érdeklődőt vonzottak, de a Kinizsi Táncegyüttes gyermekcsoportjai, illetve a Péterfy Bori & Loveband zenekar és a Sonny and his Wild Cows Zenekar Mr. Rhythm and Blues esti produkciója is sikert aratott. Szombaton este a tó mindkét oldalán hömpölygött a tömeg. Vasárnap a Pannonia Allstars Ska Orchestra zenekar koncertje búcsúztatta a második pisztrángfesztivált.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!