Hírek

2012.10.12. 18:36

Tallós Pál nyomában

Kup - Természetismereti vetélkedő keretében a Bakonyalja neves zoológusának, botanikusának, Tallós Pálnak a munkásságára emlékeztek.

Tremmer Tamás

Az erdők hete alkalmából a Bakonyerdő Zrt. a nagyalásonyi általános iskolával közösen Pápa környéki diákoknak Tallós Pál természetismereti versenyt szervezett az Esterházy erdei iskolában. A hagyományteremtő szándékkal életre hívott vetélkedőn a környezeti nevelést, a tudatformálást tűzték ki célul. Az esemény rangját emelte, hogy azon megjelent Tallós Pál özvegye is, aki köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy a férje mindig szerette az őszinte, igyekvő fiatalokat. Az álma valósul meg azzal, hogy a diákok folytatják a munkáját, és ismerkednek a természettel.

A verseny szervezői, Gombási Károly és Gyenes Viktor elmondták, a feladatokat úgy állították össze, hogy abban szó legyen az erdész munkájáról, a bakonyaljai tölgyesekről, hazánk nemzeti parkjairól, a Bakony nagyvadjairól, a víz felszínalakító munkájáról és természetesen Tallós Pál munkásságáról.

A felhívásra 13 iskola 3–3 fős csapatai jelentkeztek. Az izgalmas feladatoknak köszönhetően a fiataloknak tovább gyarapodott a tudásuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!