Hírek

2012.11.15. 13:04

Eredmények a Bolyai matematikaversenyről

Veszprém - A Deák Ferenc Általános Iskola a rendezője az Országos Bolyai matematika és magyar versenyek megyei, regionális fordulóinak. Elsőként matematikából rendezték a versengést.

Balla Emőke

 Az idei év feladatait az ország 145 helyszínén töltötték ki a diákok, 3-8. évfolyamig. Veszprém megyében a versenyt rendező Deák Ferenc Általános Iskola mellett további négy helyszínen összesen 190 csapat mérte össze tudását, 30 intézmény képviseletében, tájékoztatott Horváth Szilárd, a Deák iskola igazgatója. A feladatokat négy fős csapatok oldják meg, így a tárgyi tudás mellett fontos a közös munka is.

Az ünnepélyes eredményhirdetést a Deák iskolában tartották, ahol évfolyamonként a legjobb hat csapatot díjazták, közülük az elsők képviselhetik iskolájukat a november végén Budapesten megrendezendő országos döntőn. Az idei tanári fődíjat Kovácsné Ulrich Julianna, a veszprémi Rózsa Úti Általános Iskola pedagógusa nyerte.

A versenyben első helyezést ért el harmadik évfolyamon az Ütős négyes (Kossuth iskola, felkészítő Horváthné Berta Éva,) a negyedik évfolyamon a Számharcosok (Kossuth iskola, felkészítő Majorné Czifrik Lívia), az ötödik évfolyamon a Matek ördögök (Kossuth iskola, felkészítő Nagyné Czaun Marianna), a hatodik évfolyamon a Négyszerészek (Deák iskola, felkészítő Horváth Szilárdné), a hetedik évfolyamon a Hupimatek (várpalotai Várkerti iskola, felkészítő Csősz Lászlóné), a nyolcadik évfolyamon a Matekos pingvinek (várpalotai Rákóczi-telepi iskola, felkészítő Gerstmárné Takács Beatrix).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!