Hírek

2012.11.04. 17:41

Kosárlabda: súlyos vereséget szenvedett a Veszprém Egyetem SC

Budapest - A kosárlabda NB IB-ben legsúlyosabb vereségét szenvedte el a Veszprémi Egyetem SC. Az idegenben szereplő bakonyiak a MAFC-tól negyvenegy ponttal kaptak ki.

Novothny Ottó

MAFC-Veszprém ESC
103:62 (23:19, 22:11, 36:14, 22:18)

Budapest, 100 néző. V.: Vétek, Józsa, Lövész.

MAFC: Misek 12, Lakosa 21/6, Lakits 16, Vavra 20, Nagy B. 12/6. Csere: Vittay 7, Borbély 4, Tokody 4, Rácz, Nikitin 2, Fodor 3, Fekete 2. Edző: Sabáli Balázs.

VESC: Nagy R. 2, Oltráczy 10/6, Kováts 9/3, Antal 5, Szabó 14. Csere: Fehér 7/3, Horváth R., Czakó 8, Horváth O., Gábriel, Gáspár 7, Szél. Edző: Kovács Nándor.
 Kipontozódott: Oltárczy a 38. percben.
 
A hazaiak remekül kezdtek, 3. perc, 4:8. Ennek ellenére a vendégek kitűnően tartották magukat, az első negyed végéig mindössze négypontos budapesti előny gyűlt össze.
Az első játékrész hajrájában Fehér megsérült, ami tovább nehezítette a betegségekkel is küzdő veszprémi egyetemisták dolgát.

A folytatásban is maradt minden a régiben, vagyis a VESC igyekezett lépést tartani rutinos játékosokból álló riválisával.
Aztán a 17. perctől a pontatlan támadásbefejezések mellé a bakonyiak védekezése is szétesett, és ez megpecsételte a sorsukat. A félidőben 45:30 volt az állás.

A harmadik negyedben a hazaiak szinte ellenállás nélkül gyarapították pontjaik számát. Ekkor eldőlt a találkozó sorsa, az utolsó tíz percben voltak ugyan fellángolásai a veszprémieknek, de ezek csak a kozmetikázáshoz voltak elegendőek.
Ugyanakkor Gáspár, Szél először mutatkozhatott be ebben a ligában, és ügyesen oldották meg feladatukat.
 
A vendégek dekoncentráltan és enerváltan teljesítettek, a második félidőre pedig teljesen szétestek.

Kovács Nándor: - Tizenhét percig szorossá tudtuk tenni az eredményt, noha akadtak gondjaink a játékunkkal. A hosszabb szünet után viszont már tartásunk sem volt ahhoz, hogy elkerüljük a súlyos vereséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!