Hírek

2012.11.09. 18:20

Védik a vízbázist

Várpalota - A térség ivóvízellátásának hosszú távú biztonságát hivatott garantálni a sérülékeny bántapusztai vízbázis védelmére fordított mintegy 71,5 millió forintos pályázati támogatás.

Szabó Péter Dániel

A közel 28 ezer embert kiszolgáló vízbázis kiemelten fontos a térségben, hiszen Várpalota mellett Pétfürdő és Öskü vízellátását is biztosítja. A 71,4 millió forintos összköltségű pályázat keretében közel egy kilométer hosszúságban szilárd burkolatot kapott a Várpalota és Öskü közötti, a sérülékeny vízbázis felett elhaladó útszakasz, illetve a csapadékvíz elvezetését is megoldották a területen. A karsztvizet kitermelő épületet korszerű riasztó és térfigyelő rendszerrel is ellátták, ismertette az idei évben megvalósult beruházás részleteit a várpalotai sportcsarnokban tartott projektzárón Kugler Gyula, a Bakonykarszt Zrt. vezérigazgatója.      

- Nem lehet eléggé hangsúlyozni a magyar vízkincs védelmének fontosságát. Mivel a Közép-Dunántúl legnagyobb vízbázisa terül el a Várpalotát övező dombok alatt, ezért kiemelt feladatunk, hogy óvjuk ezt a kincset - tette hozzá köszöntőjében Talabér Márta polgármester, aki kiemelte, a fejlesztés a kezdeményezetteknek nem került pénzébe, ugyanis 85 százalékban uniós, 15 százalékban pedig hazai forrásból valósult meg.

Az ünnepélyes projektzárón a város tehetséges diákjai is bemutatkoztak a közönségnek, a Bán Aladár Általános Iskola fiataljai mellett a Crstal Fitness SE és a DSE Unió táncosai is nagy sikert arattak. A projektzárót követően a sportcsarnok parkolójában az ivóvíz- és csatornaszolgáltatásban használatos berendezésekkel, technikai eszközökkel ismerkedhettek meg a várpalotai kisiskolások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!