Újságírás

2024.05.09. 14:00

Népszerű az iskolaújság a tapolcai diákok között

A Batsányi-héten a tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Batsányi Tagintézménye történetében immár ötödik alkalommal jelet meg az intézmény újságja, a Batsányi Times.

Tóth B. Zsuzsa

A lapot Bajnerné Mohai Mónika tanárnő, a humán munkaközösség vezetője mutatta be. 

 

Amint elmondta, a frissen nyomtatott iskolaújság, a Batsányi Times kívül színes, de belül is fényképek illusztrálják az eseményeket. – A sok iskolai programról szóló beszámoló miatt tartalmi szempontból épp olyan gazdag a lapszám, mint a korábbiak voltak. Találhatók benne táborokról szóló cikkek, így az elmúlt nyári vízi vándortáborról, az őszi és karácsonyi Erzsébet-táborokról. Megjelentek benne az iskola falai között szervezett rendkívüli eseményekről szóló beszámolók. Például a hagyományőrző napról, a pályaorientációs napról, az indiánok életét előtérbe helyező angol témanapról, a farsangról, a halloweenbuliról, a pénzhét eseménysorozatáról és a karácsonyi vásárról. Olvashatnak a diákok olyan cikkeket, amelyek ugyan a tanévhez kapcsolódnak, de az iskola falain kívül zajlottak. Például a Batsányi-bál, az úszásoktatás, a városi Mikulás-ünnepség, a családokkal együtt szervezett túrázás. A tanulók beszámolnak a versenyeken elért eredményeikről, sikereikről, utazásokról és egy különleges könyvsorozat bemutatásával olvasásra buzdítják egymást. Végigolvasva az újságot meggyőződhetünk róla, hogy változatos és izgalmas a diákélet a Batsányiban. A Batsányi Times sok tollforgató közös gyümölcse – mondta a tanárnő és megköszönte az osztályfőnökök segítségét, akik motiválták a tanulókat a cikkek megírására, valamint a magyartanárokét, akik ellenőrizték a helyesírást. 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában