Hírek

2012.12.27. 18:56

Ha cserélni akarunk, vinni kell a blokkot

Veszprém - Ünnep után rendszerint megkezdődik az ajándékok cseréje azokon a helyeken, ahol módot adnak rá.

Varga Ibolya

Van olyan üzlet, melybe ma gyakorlatilag csak olyan vásárló tért be, aki ki akarta cserélni a karácsonyi ajándékát. Az egyik, sportszerekkel foglalkozó áruház üzletvezetőjétől megtudtuk, hogy rugalmasan intézik a vásárlói kéréseket. Ha a méret  nem jó vagy a szín, és van másik hasonló árucikkük, akkor cserélnek. Annak sincs akadálya, hogy más terméket válasszon a vevő, és arra is van megoldás, ha  nem tetszik semmi a pillanatnyi kínálatból, olyankor az áruházlánc összes boltjában beváltható utalványt adnak. A blokk megléte kötelező.

Németh Gabriella pénztáros és Tóth Rita vásárló egy, a mérete miatt visszavitt cipő cseréjét intézi (Fotó: Penovác Károly)

Nem minden üzletben cserélik vissza az ajándékokat, hiszen erre a kereskedőket nem kötelezi semmi. Ennek ellenére sok  boltban lehetőséget adnak a cserére.  Ha csak azért akarja valaki visszacserélni a boltban a karácsonyi ajándékot, mert az utólag nem tetszett, nehezebb dolga van, mint ha konkrét hibával érvel - állítja dr. Fülöp Zsuzsanna, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szóvivője. Csak az interneten vásárolt terméket kötelesek a kereskedők nyolc napon belül visszavenni és a pénzt visszaadni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!