Hírek

2012.12.16. 20:27

Hulladékhegyek és büdös a szomszédban

Berhida - A szomszédjában található, illegális szemétlerakóként funkcionáló telek ügyében szólalt fel lapunk berhidai fórumán Tóth Sándor. Évek óta hordják az orra alá a szemetet, s néha már elviselhetetlen a bűz.

Szabó Péter Dániel

A berhidai férfi elmondta, a Dankó Pista utca és a Magyar Ifjúság utca kereszteződésében található 40x17 méteres telek hosszú évek óta elhanyagolt, ráadásul évekkel ezelőtt szeméthalmok is megjelentek a növényzettel gazdagon benőtt területen.

- Az év minden napján undorító látvány az ide összehordott szemét, ám a melegebb hónapokban még bűzlik is. Hét család lakja úgymond körbe a telket, a néha elviselhetetlen szag miatt még az udvaron sem lehet megmaradni - mondja Tóth Sándor, aki az ügy megoldása érdekében felkereste már a berhidai önkormányzatot és a környezetvédelmi felügyelőséget is.



- Ismerjük az ügyet, levélben már fel is szólítottuk az érintett telek nyolc tulajdonosát arra, hogy szüntessék meg az áldatlan állapotot. Sajnos ketten nem vették át a küldeményt, így hivatalosan még nem tudunk továbblépni, s egyéb szankciókat alkalmazni. Bízunk azonban abban, hogy a tulajdonosok addig elvégzik a szükséges munkálatokat  - mondja kérdésünkre dr. Judi Erzsébet, a berhidai polgármesteri hivatal hatósági irodavezetője.

Pergő Margit polgármester hozzáteszi, a jogi procedúra lezárását követően az önkormányzat mindenképp fontolóra veszi, hogy maga állja a terület megtisztítását, majd a költségeket a tulajdonosokra terheli, hiszen jogosnak tartja a környéken élők felháborodását. 

- Sajnos azonban a városban rengeteg ilyen terület van, ráadásul az összeg behajtása sem lenne egyszerű feladat, azaz önkormányzati pénzből takaríthatnánk a magánterületeket. Jobb volna, ha a tulajdonosok kihasználnák például a november közepén esedékes lomtalanítást, s megtisztítanák a telket, hiszen így még pénzükbe sem kerülne a hulladék elszállítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!