Hírek

2012.12.16. 20:26

Lassítanák a forgalmat Berhidán

Berhida - Több olvasónk is nehezményezte a Napló berhidai fórumán, hogy a jó állapotban lévő utcákban észveszejtő tempóban hajtanak egyes autósok, sőt, a Szegfű, illetve a Dankó Pista utcák hétvégente késő este alkalmi gyorsulási versenyeknek is helyet adnak.

Szabó Péter Dániel

A megoldást a rendőrség mellett az önkormányzattól várják a helyiek, akik forgalomlassító eszközök, közismert nevükön "fekvőrendőrök" kihelyezését szorgalmazzák.

-  Megértem, s jogosnak tartom a helyiek panaszait, hiszen hétvégente rendszeresen autósok és motorosok száguldoznak az érintett utcákban. Épp ezért az önkormányzat tervezi is forgalomlassító eszközök telepítését, erre elképzeléseink szerint a jövő tavasszal kerülhet sor. A probléma egyébként a Berhidát és Peremartont összekötő Orgona, illetve Csokonai utcában is rendre jelentkezett, ezért a 40-es sebességkorlátozó tábla mellett virágládákat is kihelyeztünk, hogy lassítsuk a forgalmat. A terveink között azonban járda és kerékpárút építése is szerepel, amelyek megvalósulása megoldaná a jelenleg balesetveszélyes útszakasz problémáját - mondja Pergő Margit polgármester, akitől megtudtuk,  a jövő héten szintén lakossági igényt figyelembe véve a Boronkai utcában helyeznek ki két mobil "fekvőrendőrt" a Településellátó Szolgálat munkatársai.

Erre azért van szükség, mert az érintett utcát, valamint a vele párhuzamos Bezerédy utcát a biztonságosabb közlekedés miatt egyirányúsította a közelmúltban az önkormányzat. Emiatt azonban megnövekedett a forgalom a Boronkai utcában is, ami zavarja a lakókat, teszi hozzá a polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!