Hírek

2013.01.11. 17:43

Egy sms a munkaügyi központ szemszögéből

A Munkaügyi Központ szerint megtévesztő hangú sms-t közölt a szerkesztőség, amely inkább hangulatkeltés volt.

Tremmer Tamás

"A decemberi munkanélküli segélyemet február közepére ígérik, sok szegénnyel együtt, akik 47, netán 22 ezerből éheznek" - szólt az sms. A január 9-i lapszám utolsó oldalán megjelent üzenetre sokan felkapták a fejüket. Az sms-ben leírtak nem felelnek meg a valóságnak, közölte Katonáné Bellovits Andrea, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának megyei igazgatója. Elmondta, a december havi álláskeresési ellátást, - amennyiben az ügyfél együttműködik a kirendeltséggel, az előírt jelentkezési kötelezettségének határidőre eleget tesz,  - előrehozottan utalják. Aki a december havi ellátásra jogosult volt, annak a munkaügyi központ már december 18-án utalta az ellátást, amit az ügyfelek az ünnepek előtt megkaptak. 

Hozzátette, alapesetben a munkaügyi központban számfejtési naptár szerint ütemezve, havonta két alkalommal történik az álláskeresési ellátás utalása. Mivel a decemberi ellátás számfejtése decemberben előrehozottan megtörtént, ezért a legközelebbi utalás 2013 január második felében lesz. 

Az igazgatónő a Naplónak elmondta, miután elolvasta a megjelent sms-t, felhívta az üzenet feladóját, hogy segítsen neki megoldani az ügyét. Az üzenet küldője azonban nem volt együttműködő, a nevét sem árulta el, és nem mondta meg, melyik munkaügyi kirendeltségen járt. A felajánlott segítséget nem fogadta el. Mindezek alapján Katonáné Bellovits Andrea úgy véli, ez egy megtévesztő, hangulatkeltő sms volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!