Hírek

2013.01.15. 08:21

Kié a belterületi buszmegálló?

Hegymagas - A hétfőn reggel hat órakor a Szigliget felől érkező menetrend szerint közlekedő utasszállító autóbusz jobb hátsó kerekével belecsúszott a buszmegálló mögötti árokba. Sérülés, baleset nem történt.

Tóth B. Zsuzsa

A hirtelen leesett nagy mennyiségű hó a közlekedést ugyancsak megnehezíti a héten. A megcsúszott buszt a hegymagasiak lapátolták ki. Sallee Barbara polgármester asszony elmondta lapunknak, hogy bár két évvel ezelőtt, 2011. év elején sikerült a buszmegálló előtti padkát kijavíttatni, hogy a buszok jó távolságban tudjanak megállni, ne rongálódjanak és a be- és kiszállók ne csússzanak el, a közút melletti árkok ügye még mindig megoldatlan. Reményei szerint ez az eset is biztatóan hat az útkezelőkre és továbbra is partnerek lesznek a balesetveszélyes szakaszok javításánál.

- Hegymagas Önkormányzata, bár kis költségvetésű település vagyunk, 2012-ben 300 ezer forintot költött közlekedésbiztonságra - így a burkolatprizmákat is adóbevételeinkből helyeztettünk el a falu központjában a közútra. Reméljük, hogy miután a térség nagyobb utjainak problémáit már több helyen kezelték, idén sikerül az illetékeseknek a községünket átszelő, átkelőhellyel nem rendelkező közút problémáira is pályázati támogatást lehívni, hiszen nem mi vagyunk az út kezelői és ez a mi költségvetésünkből nem valósulhatna meg - mondta a polgármester asszony. Hozzátette, hogy fontos a háttértelepüléseket is bevonni a fejlesztésekbe, mert a kisebb falvak közlekedésbiztonsága nemcsak a lakosság és az odalátogatók életminőségére, de az egész térség idegenforgalmára is kihat. A problémával megkerestük a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t. 

Ott az alábbi választ kaptuk Pécsi Norbert Sándor szóvivőtől. 

- A települések belterületein a tömegközlekedési eszközök megállóhelyeinek és egyéb gyalogosforgalmi létesítmények kialakítása, engedélyeztetése az önkormányzatok hatásköre. Erre a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek nincs lehetősége és ilyen céllal pályázati támogatásra sajnos nem jogosult. A polgármester asszony által felvetett problémák nem újkeletűek, ezek megoldásának lehetőségeiről 2011. március 22-én személyesen tárgyaltunk, majd 2011. október 11-i megkeresésére levélben részletesen is tájékoztattuk - nyilatkozta Pécsi Norbert Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!