Hírek

2013.01.02. 18:15

Kutyacsontok, fecskendők a város határában

Ajka - Vélhetően elhullott kutyák csontját, valamint orvosi eszközöket, fecskendőket, üres gyógyszeres tartókat találtak Ajka határában.

Kovács Erika

A szóban forgó terület Botos Zoltán, a korábbi ajkai gyepmester tanyája. A hírt Németh Nóra, az országos állatvédőrség helyi képviselője jelezte lapunknak. Azt mondta, borzalmas látvány fogadta őket a helyszínen, a rendőrjárőröket is kihívták. A nő elmondása szerint rengeteg kék zsákban elásott állati csontra bukkantak, a területet bérlő kutyakiképző azt mondta neki, azok kutyák maradványai. Találtak még injekciós üvegeket, rengeteg fecskendőt, gyógyszereket, üres gyógyszeres üvegeket-, és papírokat, nyakörveket. Valószínűleg itt rengeteg kutya halt meg - hangsúlyozta Nóra, akinél szerinte az ajkai gyepmesteri telepről szóló cikkünk nyomán jelentkezett a kutyakiképző férfi. 

A nevének elhallgatását kérő kutyakiképző férfi érdeklődésünkre azt közölte, hogy Botos Zoltántól bérli a területet, aminek rendbetétele közben találta meg a kutyacsontokat, köztük a jól felismerhető alsólábszárakat. Azokat szerinte már régebben áshatták el. Botos Zoltán megkeresésünkre kijelentette: egy éve nem járt a helyszínen, a hulladékhoz semmi köze nincs, azt nem ő ásta el, nem ő tette oda.

Tanyájára korábban befogadott egy hajléktalan családot, biztosan - mint fogalmazott  "ők piszkoltak oda, és most az én dolgom lesz az eltakarítás". Jelenleg nem bérli tőle senki a területet, csak befogadott oda valakit, hogy felügyeljen a helyszínre. Mint mondta, már régóta nem ott él, hét éve lakik Ajkán. Korábban saját kutyáit is azon a területen tartotta, több kenelben. 

Kómár Viktória, a Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese kérdésünkre azt mondta, az ügyben később adnak felvilágosítást. 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!