Hírek

2013.01.08. 13:49

Mozgalmas évre számítanak Almádiban

Az elmúlt esztendőben egyensúlyban tartottuk a költségvetést, megőriztük az intézményeink és ellátórendszerünk színvonalát, és csak olyan új beruházásokat kezdtünk el, amelyekhez a szükséges anyagi forrásokat megszereztük - erről a város polgármestere beszélt hagyományos újévi köszöntőjében.

Halmos György

Keszey János részletesen beszámolt a 2012-es beruházásokról, így beszélt többek között az Európa-szoborparkról, a városi szociális alapszolgáltatási központ infrastrukturális felújításáról és a kapcsolódó fejlesztésekről. Az önkormányzat csapadékvíz elvezetés kiépítéséhez is nyert pályázati forrást, illetve folytatódtak az önerős, valamint a város által támogatott útfelújítások, útépítések. A legnagyobb beruházás az alapszolgáltatási központ volt, ami a környék 30 ezer lakosának egészségügyi ellátását biztosítja. A központ teljes építési költsége eléri a 654 millió forintot, ebből 400 millió forint volt pályázati forrás.
A polgármester szólt arról is, hogy a városi, illetve a Balatonalmádi Turisztikai Egyesület által szervezett nagyszabású kulturális és szórakoztató programok erősebbé kovácsolták az itt élők között meglévő kapcsolatot.
Újévi köszöntőjében Keszey János, a város polgármester beszélt az elmúlt évek sikereiről, és beszámolt az önkormányzat idei terveiről (Fotó: Penovác Károly)

Keszey János azt is hangsúlyozta, hogy az újévben a legfontosabb feladatok közé tartozik a város és intézményei stabil működésének biztosítása, munkahelyteremtés segítése és támogatása, a már elkezdett programok befejezése és alkalmazkodás a közigazgatási, jogszabályi, köznevelési változásokhoz.
- Az előttünk álló esztendő sem ígér számunkra könnyű munkát, sok változással teli, mondhatni mozgalmas év elé nézünk - fogalmazott.
Keszey János beszélt arról is, hogy az elkezdett, vagy tervezett programok mind azt szolgálják: az itt, vagy a környéken élők életminősége növekedjen, a város megtartó ereje, lakóinak identitástudata erősödjön.
A hagyományos újévi fogadáson megjelentek a térség országgyűlési képviselői, Balatonalmádi képviselői, valamint a környező települések polgármesterei, intézmények, hatóságok vezetői is.
A rendezvényen a Grácia együttes lépett fel.
Komoly jövő előtt áll  a járásközpont

Dr. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára arról beszélt, hogy nemcsak az anyagi gyarapodáson mérhető le egy település sikeressége, hanem azon is mennyire élhető. Balatonalmádiban békesség van, az alapvető kérdésekben egyetértenek az itt élők - mondta. Emlékeztetett arra,  a település története során első alkalommal lett járásközpont, ennek a címnek az elnyerése pedig a város további erősödését is jelenti. Ez is azt mutatja, a település komoly jövő előtt áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!