Hírek

2013.01.27. 16:00

Romló munkaügyi statisztika Veszprém megyében

Az év vége mindig ront a munkaügyi statisztikán. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint Veszprém megyében egy hónap alatt 1434-gyel nőtt az álláskeresők száma.

Tremmer Tamás

A megye foglalkoztatási körzeteiben 2012. decemberében összesen 17170 álláskeresőt tartott nyilván a munkaügyi központ, ez a szám 1434-gyel több, mint az egy hónappal korábbi adat.

Decemberben a megyében, illetve a szomszédos megyékben működő feldolgozóipari cégeknél sok Veszprém megyében lakó munkavállalónak lejárt a határozott idejű munkaszerződése, akik álláskeresőként jelentkeztek a kirendeltségeken. Folytatódott a szezonálisan foglalkoztatottak, a lezárult közfoglalkoztatási programokból kikerülők, és a pályakezdők jelentkezése is.

December végén a megye gazdaságilag aktív népességének 10,5 százaléka volt nyilvántartott álláskereső.

A gazdaságilag aktív népesség a megye hét foglalkoztatási körzetében kisebb arányban volt állás nélkül az országos átlagnál, Sümeg és Várpalota térségének munkaerő-piaci helyzete viszont az év végén kedvezőtlenebb volt, mint országosan.

A hónap során 1400 új álláshelyet jelentettek be a munkaadók a megye foglalkoztatási körzeteiben. Az új álláshelyek közül 230 esetben nem igényeltek támogatást a munkáltatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!