Hírek

2013.01.02. 10:09

Történelmi pillanat - Visszatért a járási hivatal Devecserre

Devecser - Szerdán reggel ünnepélyes kulcsátadással köszöntötték, hogy a járási hivatal 42 év után újra fogadhatja ügyfeleit a városban.

Tóth B. Zsuzsa

Fotók: Gáspár Gábor

Az ünnepségen Toldi Tamás polgármester vallotta, hogy korábban senki sem számított arra, hogy ez a történelmi pillanat elérkezik.- Devecser a térség központja volt sok évszázadon át. A városban az elmúlt ötven évben csökkent a lakosság száma, annak összetétele átalakult, megtört a régi értékrend, amely a fejlődést lehetővé tette. Több intézményt elvittek, üresen áll például a polgári iskola és a járásbíróság épülete, az úttörőtábor. Azonban a devecseriek és a térségben élők most kaptak egy lehetőséget. Bár nehezebb a feladat, kevesebb a lehetőség, sőt, még a földeket is eladták, de e napon esély nyílik rá, hogy a térség kapuja legyen Devecser. Ha mindenki azt akarja, hogy pozitív kilátásokat hozó emelkedés legyen a városban, elérhető a cél és Devecser történelmi múltjához méltó járási székhely lehet - mondta a polgármester, majd átadta Bereczky Nóra hivatalvezetőnek a zászlót és a jelképes kulcsot. Megköszönte az ő, valamint dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott és Ékes József országgyűlési képviselő segítségét. Dr. Kovács Zoltán szólt arról, hogy egykor édesanyja ebben a hivatalban dolgozott. Leszögezte, hogy a rendszerváltás utáni legnagyobb átalakítás zajlik most. 



- Devecser nehéz helyzetben volt az utóbbi időszakban, most azonban kapott egy lehetőséget, amellyel élnie kell. Azt kívánom, hogy az üres épületek töltődjenek meg élettel, vigyék előbbre a várost. Az itt élők találják meg a boldogságot, a munkát és a sikert. A kollégák számára pedig ne csak presztizs legyen itt dolgozni, hanem szolgálatot is jelentsen az számukra - mondta a kormánymegbízott. Bereczky Nóra köszöntőjében arról szólt, hogy újabb jelentős mérföldkőhöz érkeztek a járás községei.- Mindezt rengeteg munka előzte meg, és hogy most itt állhatunk, azért köszönettel tartozunk midazoknak, akik ebben segítettek. Sok tervünk van, de a legfőbb feladat most a munkaügyi kirendeltség elindítása - mondta a hivatalvezető. Dr. Fodor János plébános az evangéliumot idézte és úgy fogalmazott, hogy alázat szükséges az itt dolgozók és az ide belépők részéről egyaránt. Az ünnepség végeztével Bali Tibor hivatalvezető helyettes mutatta be a járási hivatalt az ünnepségen résztvevőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!