Hírek

2013.02.28. 10:31

Elfogadták az idei költségvetést Pápán

Pápa - Zárt üléssel kezdődött a város önkormányzatának csütörtöki ülése: kitüntető cím adományozásáról döntöttek a képviselők.

Nagy Imre

A hagyományosan a március 15-i városi ünnepségen adományozott Pápa város díszoklevele kitüntetést ezúttal a kilencven éves Lux Ibolya, egykori pápai tanítóképző intézeti tanár, nyugalmazott főiskolai docens kapja.

A napirendi pontok tárgyalása előtt dr. Áldozó Tamás polgármester tájékoztatott az Unger Tamás alpolgármester által aláírt adósságkonszolidációs megállapodásról. Eszerint az állam a város adósságállományának hatvan százalékát - valamivel több, mint kettőmilliárd-hatszáznegyvenmillió forintot - írja jóvá a város önkormányzatának.

A napirendek közt kiemelt szerepet kapott a 2013. évi költségvetési rendelettervezet elfogadása. Grőber Attila szocialista képviselő elmondta, hogy ezügyben hat problémás területet tart meggondolandónak: az önkormányzat és a kormány viszonyát, a bevételi és a kiadásai oldal alakulását, a bevételi főösszeg százalékos változását, a további fejlesztések lehetőségét, az adósság-konszolidációt és a saját bevételi források alakulását.

Dr. Áldozó Tamás válaszában kifejtette: elfogadva, hogy egy új rendszerben a veszélyeket nem lehet alábecsülni, a 2013-as városi költségvetés biztonsággal tervezhető, a várható tervezett bevétel-növekedés pedig megalapozott. A képviselők 9 igennel, 1 nem és 3 tartózkodás ellenében elfogadták a 9,7 milliárd főösszegű idei évi költségvetést. A vegyes ügyek keretében többek közt döntés született a Helyőrségi Művelődési Otthon önkormányzati tulajdonba vételéről, és a borsosgyőri településrészi sportöltöző felújításáról. Az ülés zárt tárgyalással ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!