Hírek

2013.02.22. 10:33

Felfüggesztett fogház állatkínzásért

Huszonegy rendbeli állatkínzás vétség minősített esetében talált bűnösnek a Veszprémi Törvényszék egy anyát és lányát.

Halmos György

Őket az elsőfokú döntést helyben hagyva tíz hónap fogházbüntetésre ítélték három évre Dülkné dr. Pintér Zsuzsanna, a törvényszék szóvivője érdeklődésünkre elmondta, hogy 20011. április elsején a két nő felsőperei ingatlanára állampolgári bejelentés alapján vonultak az illetékes hatóságok.

Szörnyű körülmények között találtak 19 kutyát, amelyek közül az udvaron tartottak ötöt rövid, félméteres láncon, az állatok soványak és betegek voltak. A lakásban lévő másik 14 kutyán és két kakason is maradandó egészségkárosodás nyomai látszottak, bőr, szem valamint bélcsatorna-problémáikkal küszködtek, több kórosan kiszáradt volt. Az állatok egy része a házban élt bezárva idős gazdájukkal együtt, iszonyatos körülmények között, állati ürülékben, szemétben, bűzben.

 

Fotó: Kőrösparti Beatrix

 

 

Többször is beszámoltunk akkor az esetről, a helyszínre állatvédők, állatorvos és rendőrök is kivonultak. Az idegenek láttán a kutyák 70 év körüli gazdája bezárkózott a házba és öngyilkossággal fenyegetőzött. Rendőri segítséggel jutottak be végül a lakásba. ahol elpusztult állati tetemre is rábukkantak.

A házban hatalmas mennyiségű szemét és állati ürülék halmozódott fel, az illetékes szakemberek fertőzésveszélyt állapítottak meg. A család időközben elköltözött a településről, az állatokat már akkor állatvédő szervezethez vitték. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!