Hírek

2013.02.13. 11:33

Hamis kép a közösségi portálokon - nem történt emberrablás Tapolcán!

Tapolca - Egy diákot megszólított egy férfi egy helyi iskolánál, erőszak, emberrablás azonban nem történt a rendőrség adatai szerint.

veol.hu

Több fórumon is megjelent a hír, miszerint nemrég iskolába menet egy 13 éves lányt akartak betuszkolni egy fekete autóba, ahonnan azonban kiszabadult és az iskolájába szaladt. A rendőrség által beszerzett adatok alapján a fenti eset nem történt meg - hívja föl a figyelmet a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

Egy fiatal diákot az iskola előtt valóban megszólított egy autóban ülő férfi, erőszakot azonban nem alkalmazott, szeméremsértő magatartást nem tanúsított. A lány az iskolában elmesélte a történteket, majd a rendőrség segítségét kérték. A járőrök, iskolarendőrök azonnal fel is keresték az intézményt és egyeztetéseket folytattak, tájékoztatást adtak a tanároknak és a diákoknak egyaránt.

Az alapos tényfeltáró munka eredményeként büntetőeljárás indítása nem vált szükségessé, a tapolcai rendőrök azonban fokozták megelőzési programjukat az iskolában és a hasonló esetek elkerülése érdekében növelték a jelenlétet annak környékén - tudtuk meg a rendőrségtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!