Hírek

2013.02.04. 15:46

Újabb segítség Hubának

Több mint 250 ezer forintot gyűjtött össze Szalkai Huba gyógykezelésére hétvégi jótékonysági koncertjén a Várpalotai Bányász Kórus.

Szabó Péter Dániel

Beszámoltunk a gyilkos kórral hősiesen küzdő nyolcéves kisfiúról, Szalkai Hubáról. A Bán Aladár Általános Iskola második osztályos diákjánál tavaly nyáron a csigolyákból és keresztcsontból kiinduló rosszindulatú daganatot találtak. Ugyan azonnal megműtötték Debrecenben, s hónapok óta kemoterápiás kezelést is kap, ám komoly javulás a Németországban elérhető, proton besugárzásos kiegészítő kezelés révén állhatna be az állapotában.

 

Péter Csenge, ifjú várpalotai énekesnő a koncerten

Minden esélye meglenne a gyógyulásra, ám a speciális kezelés ára mintegy ötmillió forint, amelynek előteremtése meghaladja a család anyagi lehetőségeit. A szükséges összeg előteremtésére össznépi gyűjtés indult meg Várpalotán. Az elmúlt hétvégén például a Várpalotai Bányász Kórus meghívására helyi énekesek, kórusok és hangszeres előadók adtak jótékonysági koncertet a Nagy Gyula Galériában, s gyűjtöttek össze több mint 250 ezer forintot, az önkormányzati bálon pedig támogató jegyek vásárlásával segíthettek a vendégek.

 

A Borbás Károly karnagy (jobbra) vezette Várpalotai Bányász Kórus fellépése

A gyűjtés természetesen nem áll meg, február 16-án például a várpalotai városi sportcsarnokban rendeznek nagyszabású jótékonysági gálaműsort, amelynek teljes bevételét Huba gyógykezelésére ajánlják fel a szervezők. A gálán helyi csoportok mellett színpadra lép Ásós Attila, Baby Gabi, Sihell Ferry és a Bagi-Nacsa duó is.

 

Szűcs Gellért trombitán játszott a Nagy Gyula Galériában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!