Hírek

2013.02.17. 15:45

Veszélyes ugrások, látványos fordulatok

A Magyar Snowboard Szövetség a bakonyi síarénában rendezte meg hazánk első snowboard magyar kupafutamát.

Napló sport

Az elmúlt napok kedvező időjárásának és a hóágyúparknak köszönhetően vastag hóréteggel borított pályák várták a versenyzőket és a látogatókat. A két napos rendezvényen két szakág képviselői vettek részt.

Pénteken a hivatalos edzések, szombaton egész nap futamok zajlottak. A versenynapot az alpin hódeszkások nyitották, őket a freestyle képviselői követték. Utóbbi szabadstílust jelent, melyben a snowboardosok slopestyle és big air kategóriában mutatták meg összetett technikai tudásukat.



A slopestyle hódeszkások olyan mesterséges elemekkel - korlátok, csövek, nagy méretű ugratók - felszerelt havas lejtőn csúsznak le, melyeken különböző trükköket, látványos és nem épp veszélytelen ugrásokat, forgásokat és szaltókat mutatnak be. A big air stílus képviselő szintén látványos trükköket mutattak be. (A rendezvényen hivatalosan is felavatták hazánk első földalapú ugratóját.)

 



A versenyek a síközpont hetes pályájának egy szakaszán zajlottak, így a többi pályát az amatőr síelők és hódeszkások vették birtokukba. A hétvégén e mellett külön kialakított pályán sportolhattak a sífutók. A nem rég megnyílt szánkópályán pedig ingyenesen csúszhattak az odalátogatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!