Hírek

2013.03.19. 11:33

Cozma-ügy, garázdaság: Szombathelyen tárgyalják

A Szombathelyi Törvényszéken fogják másodfokon tárgyalni a Cozma-ügy garázdasággal kapcsolatos eljárását.

Halmos György

Az első fokon eljáró veszprémi bíróság tavaly május 25-én hozta meg döntését, nyolc hónaptól három és fél évig terjedő börtönbüntetéssel, illetve egy esetben pénzbüntetéssel sújtotta a vádlottakat.

Akkor elfogultságra hivatkozva a vádlottak döntő többsége  kérte, hogy a másodfokú tárgyalásra ne a Veszprémi Törvényszéket jelöljék ki.

Dülkné dr. Pintér Zsuzsanna, a Veszprémi Törvényszék szóvivője megerősítette a Napló információit. Elmondta, hogy a Fővárosi Ítélőtábla jelölte ki az ügy másodfokú elbírálására a Szombathelyi Törvényszéket.

A döntés indoklásának  lényege az volt, hogy a büntetőügy pártatlan elbírálásába vetett bizalom ne rendüljön meg azzal, hogy helyi bíróság dönt az ügyben - közölte a szóvivő.

A  bíróság a gyilkosság miatt  jogerősen elítélt Raffael Sándort a garázdasági ügyében első fokon három  év hat hónap, Németh Győzőt három év négy hónap, Sztojka Ivánt három  év, Pál Gábor két év hat hónap, Bihari Csabát pedig két év börtönbüntetésre ítélte.

A tavaly májusi ítélet indoklásában elhangzott, hogy a bíróság bizonyítottnak találta, 2009. február 7-án nem spontán összejövetel, egy születésnap miatt gyülekeztek a későbbi garázdasági ügy vádlottjai Enyingen, hanem egy korábbi, Székesfehérváron történt konfliktust akartak megtorolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!