Hírek

2013.03.19. 16:58

Elsötétül a stadion

A Föld órája rendezvénysorozathoz kapcsolódva rendhagyó sportprogramokat szervez szombaton az egyetemi stadionban a Veszprémi Ifjúsági Ház.

Szabó Péter Dániel

A részletekről kedden sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők. Némedi Lajos, a megyeszékhely alpolgármestere elmondta, város az elmúlt években is csatlakozott a környezetvédelmi felhíváshoz, idén pedig örömmel álltak a fiatalok mozgását, egészségük megőrzését szolgáló különleges sportrendezvényhez, amelyen szombat este a megszokottnál gyengébb világítás mellett, vak és gyengénlátó ifjakkal együtt sportolhatnak a résztvevők. A programokról Janzsó Ádám, a szervező Veszprémi Ifjúsági Ház vezetője beszélt. Elmondta, a különleges rendezvény részeként március 23-án teljes sötétségbe borítják az egyetemi stadiont.

 

Némedi Lajos alpolgármester, Kristi Möistus, a Veszprémi Ifjúsági Ház Észtországból érkezett, s a hétvégi rendezvényen debütáló önkéntese és Janzsó Ádám, az intézmény vezetője (b-j.) a tájékoztatón (Fotó: Szabó Péter Dániel)


- A szombaton 19.30-kor startoló ingyenes dzsemborin egy óra elteltével leoltjuk a villanyt és sötétben folytatódik a játék. Szereztünk világító karpereceket és sportfelszereléseket, amelyek valamelyest segítenek majd a tájékozódásban. A Vakok és Gyengénlátok Veszprém Megyei Egyesülete jóvoltából az érdeklődők megismerkedhetnek a Braille-írással, lesz csörgőlabda bemutató, valamint különböző érzékenyítő játékokat is ki lehet próbálni - mondta el Janzsó Ádám.

A sajtó képviselői előtt bemutatkozott a program egyik házigazdája, az ifjúsági ház Észtországból érkezett önkéntese, Kristi Mõistus is. A tallini egyetemen sport szakon végzett, s jelenleg egészségmegőrzést tanuló ifjú hölgy is segíti ugyanis a stadionba érkező fiatalokat. Kristi elmondta, örül, hogy Veszprémben dolgozhat, a programsorozat révén pedig hasznos sportszakmai tapasztalatokhoz juthat.




 

 

A 2012-ben nyílt Veszprémi Ifjúsági Ház Aktiváld Magad! Névre keresztel programsorozatának kiemelt célja, hogy olyan hétvégi alternatívát ajánljon a helyi fiataloknak, mely a szabadidő hasznos eltöltését, s az egészségkultúra fejlesztését irányozza elő. Szeretnék felhívni a figyelmet a mozgás és az egészséges életmód fontosságára, s ingyenesen igénybe vehető programjaikkal rossz idő esetén is reális alternatívát, szórakozási lehetőséget kínálnának a csellengő fiataloknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!