Hírek

2013.03.27. 06:27

Nem okozott komoly gondot a hó

A kedd éjszaka lehullott hó nem okozott komoly gondokat a közlekedésben szerdán.

MTI

Délutáni összefoglaló

A közútkezelő 31 munkagépe dolgozott az utakon kedd estétől, a havazás Pápa és Zirc térségében volt a legintenzívebb. A főutak burkolata vizes, a mellékutaké jellemzően hókásás volt szerdán, az enyhébb időjárásnak köszönhetően azonban mindenhol folyamatosan javultak az útviszonyok napközben. A katasztrófavédelem ügyeletese elmondta, el- akadt jármű miatt nem kellett kivonulniuk. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a szél mérséklődik, így csütörtökön hófúvásra nem kell számítani. 


08:06 - A 72-es főút Balatonfűzfő és Litér között jól járható, az út sónedves. Litér és Veszprém közötti 8-as főút szakasza szintén jól járható kétszer két sávban, az úttest nedves, ugyanakkor érdemes a megszokottnál óvatosabban vezetni.

07:25 - Kamionok akadtak el éjszaka Veszprém megyében, de lezárt út, kamionstop nincs - tájékoztatta a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese az MTI-t szerdán reggel. Sztanke Zoltán elmondta: éjszaka hat kamion akadt el a havas utakon, főként a 8-as főúton Ajka-Városlőd környékén nem tudtak feljutni az emelkedőkön; a tűzoltók segítségével haladtak tovább.

Reggel fél hétkor egy kenyeret szállító kisteherautó borult fel Berhida és Ősi között, félig az útra lóg, bázisdaruval emelik vissza - tette hozzá.

Tájékoztatása szerint Veszprém megyében nem kellett újabb kamionstopot elrendelni, lezárt út sincs a megyében.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Vas, Veszprém, Zala és Somogy, valamint Heves megyében a várható gyenge hófúvás miatt adott ki citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést. E szerint ezeken a területeken a friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának 2013. március 27. 05.30 órai összesítése alapján az ország jelentős részén közel két napja folyamatosan havazik. Tárnok környékén intenzíven havazik ott a látótávolság is lecsökkent. A Dunántúl nyugati és déli területein 15-20, a középső országrészben helyenként 25-30 centiméter hó hullott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!