Hírek

2013.04.13. 17:55

Éljünk egészségesebb életet!

Lovas - Gyakorlati hétvégével zárták a faluházban a január végén megkezdett test-lelki egészséggel foglalkozó sorozatot.

Varga Ibolya

A faluház udvarán ökopiacot szerveztek, melyen bio élelmiszereket és kézműves alkotásokat kínáltak. A vásár sikerén felbuzdulva  elhatározták, hogy  amikor elkészül a faluház udvarának felújítása, rendszeresen ökopiacokat szerveznek. A gyerekeknek különféle játékokat kínáltak. Egy gyógymasszőr is folyamatosan kínálta szolgáltatásait.  Egészséges ételeket készítettek és kóstoltattak az asszonyok dr. Jánosik Zsuzsa biokonyhász vezetésével.  Takács Ferenc mérnök-tanár, gyógynövényszakértő a településen belül vezetett egy túrát, melyen negyvenheten vettek részt és nyolcvanhét gyógyhatású növényt azonosítottak.

Egész nap folyamatosan tartottak előadásokat. Fóris Marietta családkonzulens arról szólt, hogy mostanában a párok kissé türelmetlenek egymással, ha nem zökkenőmentes az életük, egyből elválnak. Pedig a jó párkapcsolatot is ápolni kell, nem hagyhatók el az időnkénti karbantartások, valamint néha újdonságokkal is meglephetjük a partnerünket. Blaskó István a szellemi úton történő  gyógyulást ismertette, ezen belül a Bruno Gröning által kifejlesztett módszereket mutatta be. Ezek használatával már több embernek sikerült jelentősen javítania az egészségi állapotán. Halmos Mónika A levendulás sikerkönyvet mutatta be. Hozott magával ételrecepteket, de kész finomságokat is. Mi sem természetesebb, hogy a virág és a belőle párolt olaj hatásait is ismertette. Ezeken kívül készített díszeket  és amuletteket is.

Dr. Antal Géza Az egészség záloga című könyvét mutatta be. A szerző szerint túl könnyen és gyakran nyúlunk a gyógyszerekhez és azzal sem vagyunk mindig tisztában, hogy ezeknek súlyos mellékhatásaik lehetnek. Nem egy közülük azokat a tüneteket erősíti, amelyek ellen szedjük. A táplálkozásunkra is nagyon oda kell figyelnünk, hogy a szervezetünk megkapja a hibátlan működéséhez szükséges ásványi anyagokat, nyomelemeket és vitaminokat. A előadásokat Zelina V. György zárta, aki az Önbizalombomba című kötetét mutatta be. A szerző megítélése szerint ma az emberek mintegy nyolcvan százalékának vannak önértékelési zavarai, sokan nem szeretik magukat és ezzel keserítik meg saját életüket. Az egészséges mértékű önbizalom kialakításához adott tanácsokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!