Hírek

2013.04.25. 13:45

Kérdések a főkapitányhoz

A 8-as számú főút fejlesztése továbbra is központi kérdés a régióban, ez a megyei önkormányzat csütörtöki ülésén is bebizonyosodott.

Szijártó János

Amint elhangzott, a 8-as út négysávos, gyorsforgalmi úttá alakítása jelen állapot szerint a távoli a 2027-es határidővel képzelhető el, ami kétségtelenül hosszú várakozást jelent a régióban élők számára. A "8-as főút" Térségi Fejlesztési Tanács mindenesetre tovább működik, Lasztovicza Jenő elnöklete mellett.

Az ülésen elfogadták a képviselők dr. Töreki Sándor megyei rendőrfőkapitány beszámolóját. A tájékoztatóhoz kapcsolódóan Devecser közbiztonságáról, illetőleg a lomizásból származó illegális hulladék-lerakásról kérdezték a főkapitányt, aki mindegyik téma kapcsán bizakodó választ adott.

Dobó Zoltán képviselő napirend előtti felszólalásban arról érdeklődött, hogy MAL-beszállítók mikor kapják meg a másfél, két éve csúszó járandóságukat, mivel ez több száz családot és mintegy negyven céget érint, veszélyeztet. Lasztovicza Jenő válaszában elmondta, hogy amióta átvette az állam a társaságot, azóta a beszállítók is megkapják a pénzüket, a korábbi adósságok kapcsán viszont az állam nem vállalhat felelősséget a vállalat milliárdos vagyonokkal rendelkező korábbi tulajdonosi köre helyett.

Ezzel együtt a felszámolási eljárás segíthet, illetve a térség országgyűlési képviselői is keresik a megoldást. Az ülés további részében a megye gazdasági helyzetéről tartott tájékoztatót dr. Markovszky György, az iparkamara elnöke, valamint Lasztovicza Jenő, a közgyűlés elnöke ismertette a 2012-es költségvetés végrehajtásának főbb adatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!