Hírek

2013.04.08. 07:26

Árvíz - Még nem apad a Marcal Veszprém megyében

Mintegy kettőszázötven ember, önkéntesek és hivatásosok folytatják a védekezést a Marcal áradásánál - tájékoztatta hétfőn a Naplót Révész András, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

Nagy Imre

Mint mondta, a munka vasárnap éjszaka is folyt, a jászolgátat építették tovább. Ez hivatott arra, hogy megakadályozza a víz további kiáramlását a mederből Marcaltő irányába. Közben a 8408-as számú úton, Marcaltő és Rábaszentandrás között újabb ideiglenes hidat nyitottak meg, így már - kis kerülővel - el lehet jutni Marcaltőről Egyházaskeszőre.

Révész András arról is tájékoztatott, hogy az eddig lezárt három útszakasz közül az egyiket, a 8405-ös számú, Békás és Kemeneshőgyész közti útszakaszt a közútkezelő visszaadta a forgalomnak, így már csak két úton, a 8406-oson (Nemesgörzsöny és Egyházaskesző közt), illetve a 84115-ösön (Marcaltő mellett) tartják fenn az útzárat. A szakemberek mára várják a Marcal apadását, a védekezés mindaddig tart, amíg a folyó vízszintje csökkenni kezd.

A Napló cikke a Marcalnál történő védekezésről itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!