Hírek

2013.05.28. 17:10

Dobogóra álltak

A baranyai megyeszékhelyen tartották a Lapot a diákoknak, azaz Ladik verseny országos döntőjét.

Varga Ibolya

A versenyt az általános iskolák hetedikeseinek és nyolcadikosainak szervezi meg az ország három nagy megyei napilap-kiadó vállalkozása, a Pannon Lapok Társasága, az Axel Springer és az Inform Média. Az országos döntőbe tizenöt megye legjobbjai kerültek be, miután a korábbi három fordulóban már bizonyítottak.

A versenyzők hétfőn érkeztek meg, először a város egyik kulturális központjával, a Zsolnay-negyeddel ismerkedtek, ahol nemcsak a porcelángyártásról kaptak tájékoztatást, hanem érdekességeket tudhattak meg a bolygókról és a csillagokról a planetáriumban. Az első napon este legfeljebb ötperces műsorban mutatkozhattak be a csapatok. A döntő összecsapás kedden zajlott.

Veszprém megye csapata: Kertai Bendegúz, Récsei Péter, Kovács-Bíró József, Fekete András, Horváth Tamás (Fotó: Nagy Ildikó)

Nyolc változó nehézségű, de viszonylag széles körű általános műveltséget, a sajtó ismeretét és kreativitást egyaránt igénylő feladatot kellett megoldaniuk. A zsűriben a három lapkiadó vállalkozás szakemberei vettek részt. A diákok jól teljesítettek, ezért az első három helyezés után tizenkét negyediket adtak ki. Így negyedik lett Fejér megye Csázió, Vas megye Memories és Zala megye Titánok elnevezésű csapata is.

A harmadik helyezést Veszprém megye Naplopók elnevezésű csapata szerezte meg, második lett Hajdú-Bihar megye Eperjam, első pedig Békés megye Hajtsatok nevű csapata.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!