Hírek

2013.05.08. 19:38

Több életévet nyert minden ember

A területen végzett szakmai erőfeszítések és gazdasági beruházások eredményeként több életévet nyert a magyar a társadalom.

Varga Domokos Péter

Szócska Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára mondta ezt Magyar Kardiológusok Társasága (MKT) kongresszusán. Az egészségügy minisztériumi vezetője tételesen felsorolta a közelmúltban megvalósult fejlesztéseket, amelyek a szív- és érrendszeri betegségek gyógyítását és megelőzését szolgálják.

A szabályozás területén kiemelte a nemdohányzók védelméről hozott törvényt, amely szerint a zárt terekben tilos a dohányzás. Ezt követi most a transzzsírok szintjének korlátozása az élelmiszerekben. Rövid idő alatt több olyan egészségügyi problémát oldott meg a kormányzat, amely évtizedekre meghatározza az ország lakosságának egészségi állapotát - közölte.

Balról jobbra dr. Környei László kardiológus főorvos, dr. Kassai Imre szívsebész főorvos és dr. Bodor Gábor szívsebész főorvos, a Gottsegen György Országos Kardiológia Intézetből a kongresszuson (Fotó: Gáspár Gábor)

Merkely Béla, az MKT elnöke röviden vázolta az elmúlt időszak tevékenységét. A hazai rendezvények közül ki- emelte az őszi Szívünk napját, amelynek során 14 ezer embert mozgattak meg, és több mint tízezer szűrést végeztek. Ugyancsak fontosnak tartotta a most indított programot, amelynek célja az úgynevezett hezitációs idő csökkentése. 



Köszöntötte a négy napon át tartó tanácskozást a vendéglátó település polgármestere is. A város mindennapi életét, kultúráját és a foglalkoztatást is meghatározzák az itt működő egészségügyi, kardiológiai intézetek  közölte Bóka István. Az idén 100 éves Állami Szívkórház történetet vázolta  fel az intézmény igazgatója, Veress Gábor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!