Hírek

2013.06.20. 11:03

Értékelik a rajzpályázatot

A védett állatok és növények gyermekszemmel pályázatra Veszprém megyében 171 alsó tagozatos és 28 felső tagozatos munka érkezett.

Balla Emőke

Az alsó tagozatos rajzokat Balatonalmádiból, Papkesziről, Pécselyről, Peremartonból, Zircől, Ösküről, Várpalotáról, Ajkáról, Halimbáról, Szentgálról, Pápáról, Ugodról, Litérről kaptuk. Veszprémből, három iskolából 52, Balatonfüredről, két iskolából 48, Tapolcáról 16, Balatonkeneséről 16, Olaszfaluból 10 rajz érkezett, a Győr-Moson-Sopron megyéhez tartozó Veszprémvarsányból hét.

Kallai Sándor festőművész értékelte, bírálta a beküldött rajzokat (Fotó: Orosz Péter)



A legtöbb rajzot (45-öt) a balatonfüredi Radnóti iskola alsó tagozatosai küldték. A felső tagozatosok közül balatonfüredi, zirci, ösküi, balatonkenesei, pápai, herendi és veszprémi iskolások küldtek rajzokat; a legtöbb, 11 munka a veszprémi Rózsa úti iskolából érkezett. Bár a pályázat felhívásában csak általános iskolások munkáit vártuk, a herendi és a nagygyimóti óvodások is fontosnak tartják az állatok és növények védelmét.

A rajzokat Kallai Sándor veszprémi festőművész értékelte. Az általa kiválasztott harminc legjobb július 1-től a Napló online kiadásán, a veol.hu-n látható, az olvasók megszavazhatják a közönségdíjast.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!