Hírek

2013.06.30. 14:48

Jól nő a fű

A csapadékos napoknak köszönhetően az idén tavasszal erőteljes növekedésnek indult a fű az utak mentén, aminek a kaszálása jócskán ad munkát a közútkezelőnek.

Tremmer Tamás

Folyamatosan dolgoznak a Magyar Közút Kht. szakemberei, hogy az út menti magas fű miatt ne legyenek beláthatatlan kanyarok, útszakaszok. Az idei tavasz kedvezett a fűnek, sok csapadékot kapott, aztán a nagy melegben erőteljes növekedésnek indult.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprém Megyei Igazgatóságán húsz különféle gép áll rendelkezésre ahhoz, hogy az utak mentén, valamint az árkok partján levágják a füvet. A munka dandárját gépekkel végzik, de némi kézi kaszálás is vár rájuk.

A megye teljes úthálózatán egyszer már végigvágták a padkát, ami 2,7 millió négyzetméternyi fű lekaszálást jelenti. A Balaton-parton, a nagyobb forgalmú főútvonalak egyes szakaszin már kétszer is végig mentek.

A főútvonalakon a részűk kaszálásával már végeztek, a munkát az alsóbbrendű utakon folytatják. Ilyen műveletet csak egyszer terveztek, de ahol nagyon erőteljes a gyom növekedése, illetve ahol parlagfűre bukkantak, arra a szakaszra visszatérnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!