Hírek

2013.06.20. 10:04

Sziklamászás a hőségben

A veszélyesnek tűnő, ám alaposan biztosított sziklamászást próbálhatták ki vállalkozó kedvű fiatalok a Veszprémi Ifjúsági Ház szünidei programján a Betekints-völgyben.

Szabó Péter Dániel

Elsősorban 18 év feletti fiatalokat várt szünidei rendezvényére a Veszprémi Ifjúsági Ház (VIF), ám ennél jóval fiatalabbak is érkeztek a délután már hűsítő árnyékot adó sziklafalhoz. A hétesztendős Nyikovics Gábor például szüleivel sétált erre, s bátor kisfiúként ki is próbálta a sziklamászást az Veszprémi Egyetemi Falmászó Klub (VEFK) tagjainak biztonságot garantáló szakmai iránymutatása mellett. Lentről édesapja, Gábor szurkolt neki.


Persze azért idősebbek is ellátogattak az ifjúsági ház jó hangulatú programjára, ahol a megfáradt vagy mászásra váró fiatalok kényelmes babzsák fotelekben ülve hűsölhettek, miközben jófajta muzsika szólt a háttérben. A holtidőben a VEFK megjelent tagjai - Magyar Zsuzsanna, Varga Tibor és Németh Márk - rögtönzött bemutatót is tartottak a mintegy 20-25 méter magas sziklafalon.

- Alapvető célunk, hogy a csellengéssel szemben reális alternatívát, színvonalas programlehetőséget kínáljunk a fiataloknak, akik szerencsére az elmúlt egy évben megszerették az ifjúsági házat, s szép számban jönnek rendezvényeinkre - mondta el a szervezők nevében Decsi Márton. A VIF munkatársától megtudtuk, egész nyáron szerveznek majd programokat, a biciklitúráktól kezdve a koncerteken át egészen a különféle tanácsadásokig terjed az általuk kínált ingyenes lehetőségek tárháza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!