Hírek

2013.07.05. 09:33

Erdész-pedagógus párok találkozóját tartották

Az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) pápai helyi csoportja ezúttal a Bakonyerdő Zrt. balatonfüredi erdészeténél tartotta meg az erdész-pedagógus párok éves találkozóját.

Tremmer Tamás

Az erdész a jövőnek ültet fát, a pedagógus a jövő nemzedékét tanítja. De ennél szorosabb kapocs is van köztük, nem egy erdész-pedagógus párról tudnak. Ennek apropóján az OEE pápai helyi csoportja hét évvel ezelőtt kezdeményezte az erdész-pedagógus párok találkozóját. Az ötletet a Bakonyerdő Zrt. is felkarolta. Az összejövetel nagy népszerűségnek örvend, mondta Stubán Zoltán titkár.

Az OEE tagjai tartalmas és feledhetetlen napot töltöttek a balatonfüredi erdészetnél, amelynek tevékenységét Némethi Kálmán (jobbról) mutatta be, mellette dr. Szekrényes Tamás (Fotó: Tremmer Tamás)

A találkozónak minden évben más-más erdészet ad otthont. A látogatók bepillantást nyerhetnek az adott egység gazdálkodásába, megtekinthetik a területükön lévő közjóléti objektumokat. Ez utóbbi azért is fontos, mert ide ki lehet vinni a diákokat, s testközelből tapasztalhatják meg a természet szépségeit.

Idén a balatonfüredi erdészet volt a házigazda, a párokat dr. Szekrényes Tamás erdészeti igazgató és Némethi Kálmán erdőművelési műszaki vezető kalauzolta. A vendégek jártak a hidegkúti vadászházban, a recsekhegyi Noszlopy-kilátóban, a Koloska-völgyben és Tihanyban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!